LIONTRON LiFePO4 Smart LX Arctic - marint litiumbåtbatteri / BMS / integrerad värmare / IP67

SVB Pris: 1 039,86 €
Du sparar: 15%
1 222,70 €
Inkl. moms, exkl. frakt.
Tillgänglig inom 4-6 dagar
Meddelande om leverans:
st.
Artikelnummer
31271
Modell
LISMART12100LX-MA
Beskrivning
LIONTRON - Lithium-Batterie BMS LiFePO4 Smart LX Artic - Marine
Batterityp
Litium (LifePO4)
Driftspänning
12 V
Bluetooth
Ja
Integrerad värmedyna
Ja
IP skyddsklass
IP67
Längd
34,8 cm
Bredd
17 cm
Höjd
20,8 cm
Vikt
15,5 kg
Avsedd användning
Ej specificerat
Meddelande om leverans

Detaljer om produkten

Liontron LiFePO4 LX Arctic marina litiumbatterier är en fullgod ersättning för blybatterier med en betydligt lägre vikt och alla fördelar med litiumjärnfosfat-teknik. Den integrerade termiska värmeplattan säkerställer maximal laddningsprestanda även när temperaturen sjunker så lågt som till -30 °C. Liontron LX litiumbatterier uppfyller de högsta kraven, erbjuder maximal säkerhet och lång livslängd. De är därför idealiska för användning som konsumentbatterier. Inklusive Bluetooth-batterimonitor för smartphone eller surfplatta (Android eller iOS).

Ett integrerat Bluetooth-gränssnitt möjliggör bekväm batteriövervakning via smartphone eller surfplatta (Android eller iOS), vilket säkerställer att alla viktiga batteridata är tillgängliga hela tiden, till exempel batterispänning, laddnings-/urladdningsström, batteritemperatur, laddningsstatus (%), återstående eller total kapacitet, antal cykler etc.

Oavsett om Liontron LiFePO4 Smart BMS LX-batterier används i mobila enheter, solpaneler eller andra applikationer är de en tillförlitlig och långlivad strömkälla som uppfyller dagens höga krav - optimal prestanda och lång livslängd garanteras.
LIONTRON ARCTIC-teknik

Den integrerade termiska värmeplattan säkerställer maximal laddningsprestanda även när temperaturen sjunker till så låga som -30 °C. Det integrerade batterihanteringssystemet (BMS) slår på värmen automatiskt vid behov, så att du alltid kan lita på batteriernas prestanda.

LIONTRON MARINE-teknik

LIONTRON-batterier tillverkas i enlighet med skyddsklass IP67 och är därför motståndskraftiga mot damm, smuts, stänkvatten och vattenstrålar. Perfekt för användning ombord.


Säkraste litiumtekniken - LiFePO4

LiFePO4-tekniken i detta batteri är inte bara extremt kraftfull, utan också den säkraste på marknaden.
Det integrerade Battery Management System (BMS) ser till att battericellerna ständigt övervakas och skyddar mot överladdning, överspänning och övertemperatur, och ser också till att cellernas laddningsstatus förblir i balans (balansering). BMS förhindrar tidigt fel på grund av miljöpåverkan eller felaktig användning.

Fördelar med litiumteknik

Hög energidensitet:
Litiumbatterier har högre energidensitet än andra typer av batterier, vilket innebär att de kan lagra mer energi i ett mindre och lättare paket. Cirka 40% lättare än ett jämförbart bly-syra-batteri.

Drift i delvis laddat tillstånd:
I motsats till vad som gäller för traditionella bly-/syrabaserade batterityper kan litiumbatterier drivas i delvis laddat tillstånd utan att förlora ström, vilket innebär att livslängden förväntas bli längre.

Låg självurladdning:
Litiumbatterier har en lägre självurladdningshastighet än andra typer av batterier, vilket innebär att de kan lagras under längre tid utan att förlora energi.

Lång livslängd:
Litiumbatterier har längre livslängd än andra typer av batterier, vilket innebär att de kan genomgå fler laddningscykler innan de behöver bytas ut.

Snabb laddning:
Litiumbatterier kan laddas snabbt och tar i allmänhet kortare tid att ladda upp än andra typer av batterier.

Mer miljövänliga:
Litiumbatterier är mer miljövänliga jämfört med andra typer av batterier eftersom de inte innehåller giftiga tungmetaller som kadmium eller bly.
lithium-liontron-adv


Belönadesmed "European Innovation Award" i kategorin "Hållbarhet".

LIONTRON® LiFePO4-batterier har tilldelats det europeiska innovationspriset i kategorin hållbarhet. Detta eftertraktade pris delas ut till tillverkare och leverantörer av husbilar, skåpbilar, husvagnar och tillbehör. Redaktionen för Europas ledande husvagnstidningar, inklusive de tyska tidningarna "Reisemobil International" och "Camping, Cars & Caravans", initierar och stöder denna utmärkelse. Juryn består av 17 oberoende specialistredaktörer för europeiska husvagnstidningar. European Innovation Award uppmärksammar särskilt anmärkningsvärda innovationer i en bransch som brinner för kvaliteten på fritiden för miljontals människor.


Tekniska data
Typ Marine-Arctic 12,8 V / 100 Ah Typ Marine-Arctic 12,8 V / 150 Ah Typ Marine-Arctic 12,8 V / 200 Ah
Nominell kapacitet 100 Ah / 1280 Wh 150 Ah / 1920 Wh 200 Ah / 2560 Wh
Område för driftspänning 11.0 - 14.6 V 11.0 - 14.6 V 11.0 - 14.6 V
Nominell spänning 12.8 V 12.8 V 12.8 V
Cykellivslängd ≥ 3000 vid 80% DOD ≥ 3000 vid 80% DOD ≥ 3000 vid 80% DOD
Laddningsegenskaper CCCV / IU CCCV / IU CCCV / IU
Spänning vid slutet av laddningen 14.2 - 14.6V 14.2 - 14.6V 14.2 - 14.6V
Trickle-laddning 13.5 - 13.8V 13.5 - 13.8V 13.5 - 13.8V
Rekommenderad maximal laddningsström 50 A 75 A 100 A
Max. laddningsström 150 A 150 A 150 A
Varaktighet urladdningsström 150 A 150 A 150 A
Max. urladdningsström (≤20 sek.) 200 A 200 A 200 A
BMS Batterihanteringssystem Integrerat Integrerat Integrerad Integrerad
Övervakning Bluetooth 4.0 med smartphone-app Bluetooth 4.0 med smartphone-app Bluetooth 4.0 med smartphone-app
Användning / anslutning 12V-installation, parallellkoppling är möjlig (seriekoppling till t.ex. 24V är inte möjlig) 12V-installation, parallellkoppling är möjlig (seriekoppling till t.ex. 24V är inte möjlig) 12V-installation, parallellkoppling är möjlig (seriekoppling till t.ex. 24V är inte möjlig)
Integrerad värmedyna JA JA JA JA JA
Skyddsklass IP67 IP67 IP67
Temperaturområde (urladdning) -20°C .. +60°C -20°C .. +60°C -20°C .. +60°C
Temperaturområde (laddning) 0°C .. +45°C 0°C .. +45°C 0°C .. +45°C
Temperaturområde (lagring) -40°C .. +60°C -40°C .. +60°C -40°C .. +60°C
Anslutning batteripol M8 M8 M8
Polens placering Positiv pol vänster Positiv pol vänster Positiv pol vänster
Vikt 15,5 kg 19,6 kg 27,6 kg 27,6 kg
Mått (L x B x H) 348 x 170 x 208 mm 348 x 170 x 261 mm 390 x 233 x 255 mm


Anvisningarför användning av 12,8 V LIONTRON litiumbatterier i LX Smart BMS-serien
 • 12,8 V LIONTRON LX Smart BMS-batterier är rena konsumentbatterier och bör inte användas som ett enda batteri för att starta förbränningsmotorer eller för att driva kraftfulla propellrar eller vinschar.
  => För motorstartapplikationer har LIONTRON HighCurrent 12.8V 80Ah / CCA 1200A-batteriet i sitt sortiment. (Endast tillgängligt från oss på begäran.)

 • 12,8 V LIONTRON LX Smart BMS-batterier kan installeras i upprätt läge eller liggande på sina långa eller smala sidor.

 • 12,8 V LIONTRON LX Smart BMS-batterier är mycket kraftfulla energikällor.
  För att skydda installationen från kortslutning eller överbelastning måste en säkring monteras i omedelbar närhet av batteriets pluspol, vars kapacitet måste vara anpassad till installationens krav.

 • Endast batterier av samma typ och modell får parallellkopplas. Ett LiFePO4-batteri får aldrig anslutas direkt till ett bly-/syrabaserat batteri, annars uppstår oundvikligen problem på grund av de mycket olika laddnings- och urladdningsegenskaperna.

 • Vid användning av ett bly/syra startbatteri och ett LiFePO4 konsumentbatteri är det lämpligt att använda en batteriladdare (även kallad B2B eller laddningsbooster) för att ladda batterierna via generatorn för LiFePO4-batteriet. En B2B ger optimal laddning av LiFePO4-batteriet och, vid korrekt val, fungerar B2B även som strömbegränsare och skyddar mindre kraftfulla generatorer från termisk överbelastning.
  .
 • 12,8 V LIONTRON LX Smart BMS batterier med samma kapacitet kan parallellkopplas. Batterier från olika tillverkare eller av olika typer bör inte kombineras.

  Före sammankoppling måste batterierna utjämnas. Vid leverans från fabrik är batterierna laddade till ca 20%. Det är därför lämpligt att först fulladda batterierna innan de parallellkopplas.

  För parallellkoppling, d.v.s. för att koppla batterier till varandra, får endast kablar med samma tvärsnitt och längd användas. Förbrukare och laddningsutrustning ska anslutas till pluspolen på det första batteriet och minuspolen på det sista batteriet. Endast på detta sätt kan man säkerställa att alla parallellkopplade batterier laddas lika mycket.

  Parallellkoppling av flera batterier ger en högre strömkapacitet. Vid anslutning av starka förbrukare måste man dock se till att de tillåtna gränsvärdena för urladdningsströmmen inte överskrids. (För detaljer, se databladet för respektive batteri).

 • Seriekoppling (seriekoppling) av 12,8 V LIONTRON LX Smart BMS-batterier är inte tillåten! Underlåtenhet att göra detta kan leda till en defekt och förlust av garanti / garantianspråk.
  LIONTRON har även 25,6 V LIONTRON LX Smart BMS-batterier i sitt sortiment.

 • 12,8 V LIONTRON LX Smart BMS-batterier får inte anslutas med omvänd polaritet, annars uppstår irreparabla skador i BMS-elektroniken, vilket kräver att BMS byts ut på användarens bekostnad.
  12,8 V LIONTRON LX Smart BMS-batterier har en mycket låg självurladdningshastighet. Om batteriet inte används under en längre tid bör det inte fulladdas före förvaring, utan endast till max. 80 % och laddningsstatus bör kontrolleras senast efter 1 år. Laddningstillståndet (SOC) är enkelt att kontrollera via LIONTRON-appen.Anvisningar för laddning av 12,8 V LIONTRON LX Smart BMS-batterier

Rekommenderad laddningsspänning: 14,2 till 14,6 volt
Spänning för flytande laddning: 13,5 till 13,8 volt
Rekommenderad laddningsström: Kapacitetsberoende, se värdena i databladet för respektive batteri.
- Laddning via generator bör ske med en batteri-till-batteri-laddare (B2B).
Temperaturområde för laddning: 0 till 50 °C
Även om du kan ladda ur litiumbatterier vid temperaturer så låga som -20°C, bör de aldrig laddas vid temperaturer under fryspunkten (0°C).

Dokument

de-flag Broschyr
PDF, 5,51 MB
de-flag Datablad
PDF, 354,84 KB
de-flag Datablad
PDF, 347,39 KB
de-flag Datablad
PDF, 344,29 KB
de-flag Manual
PDF, 327,98 KB
de-flag Manual
PDF, 2,98 MB
en-flag Certifikat
PDF, 230,55 KB
en-flag Certifikat
PDF, 230,63 KB
en-flag Certifikat
PDF, 140,06 KB
en-flag Certifikat
PDF, 140,07 KB
en-flag Certifikat
PDF, 140,09 KB
en-flag Certifikat
PDF, 230,53 KB
en-flag Datablad
PDF, 307,00 KB
en-flag Datablad
PDF, 318,43 KB
en-flag Datablad
PDF, 316,56 KB
en-flag Manual
PDF, 519,13 KB
fr-flag Datablad
PDF, 378,93 KB
fr-flag Datablad
PDF, 322,51 KB
fr-flag Datablad
PDF, 339,77 KB

Vad andra SVB-kunder säger

100% äkta recensioner
Ingen har betygsatt denna produkt ännu

Kunder frågar kunder

Fråga andra SVB-kunder som redan har köpt denna produkt från oss om din erfarenhet.

Din fråga kommer automatiskt att vidarebefordras till andra SVB-kunder och din fråga kommer att publiceras på produktsidan. Vänligen ställ inga frågor som endast kan besvaras av SVB-teamet - till exempel status för en beställning eller produkttillgänglighet. Du är också mer än välkommen att kontakta vårt SVB-team via e-post på: info@svb24.com eller per telefon på: +49 (0)421-57290-0 .

Inga frågor har ställts ännu. Bli den första att ställa en fråga!