NMEA0183 Multiplexer-Lite med USB MiniPlex-Lite

Endast 2 i lager
st.
SVB Pris: 189,02 €
Inkl. moms, exkl. frakt.
st.
189,02 € Inkl. moms, exkl. frakt.
Köp
Art.-nr.
14537
EAN
8719326814209
Modell
0107
Beskrivning
NMEA0183 Multiplexer-Lite med USB MiniPlex-Lite
NMEA2000
Nej
NMEA0183-ingångar
3
NMEA0183-utgångar
1
NMEA0183 Baud-hastighet
4800 - 38400 Baud
NMEA0183
Ja
Ethernet / Nätverk
Nej
AIS-stöd
Ja

SVB rekommenderar följande för denna produkt

Detaljer om produkten

MiniPlex-Lite är vår problemfria NMEA-multiplexer på instegsnivå. Baserat på den beprövade tekniken i vårt befintliga sortiment av multiplexrar har vi tagit de grundläggande elementen i en multiplexer och skapat en enkel enhet som inte kräver någon konfiguration och som är lätt att installera.Ingen konfiguration behövs, inga baudhastigheter att välja. Anslut bara MiniPlex-Lite till en ledig USB-port på din dator, en PC eller en Mac, läs in drivrutins-CD:n och efter några klick är enheten igång. Det behövs ingen ytterligare konfiguration. Anslut bara kablarna till dina instrument till klämkontakterna med det verktyg som medföljer från fabrik och ditt datorbaserade navigationssystem är komplett.

MiniPlex-Lite är inte en fristående enhet, utan är avsedd att användas tillsammans med en dator.

MiniPlex-Lite fungerar med alla navigationsprogram via den virtuella COM-port som skapas av drivrutinen. Den har tre galvaniskt isolerade NMEA-ingångar för anslutning av GPS och andra enheter som fartlogg, vindmätare eller AIS-mottagare.

En unik egenskap hos MiniPlex-Lite är den automatiskt avkännande NMEA-ingången på kanal 3. Denna ingång känner automatiskt av höghastighetsdata från en ansluten AIS-mottagare, som körs med 38400 bps i motsats till standard NMEA-utrustning som körs med 4800 bps (Bits Per Second).

Kombinationen av MiniPlex-Lite och dess virtuella COM-portdrivrutin är en dedikerad NMEA-lösning, i motsats till en generisk seriell <-> USB-konverterare. Den erbjuder galvanisk isolering för att vara helt kompatibel med NMEA-specifikationen och den uppvisar inte de välkända problemen med generiska omvandlare som det ökända "crazy mouse"-problemet eller plötsliga avbrott i NMEA-dataströmmen.
Alla försök från Windows att upptäcka Plug & Play-enheter på vår virtuella COM-port blockeras, vilket resulterar i en verkligt problemfri Plug & Play-lösning. Anslut bara USB-kabeln, ladda drivrutinsskivan, några klick och du är igång!

MiniPlex-Lite är helt transparent för NMEA-data. Inkommande data lagras helt enkelt och vidarebefordras som fullständiga NMEA-meningar till datorn.
Alla data som skickas av datorn, t.ex. styrinformation för en autopilot, matas ut på den dedikerade NMEA-utgången.
Multiplexern skickar inga NMEA-data från sina egna ingångar till sin utgång! Navigationsprogrammet ansvarar för att vidarebefordra utvalda NMEA-data från ingångarna till utgångarna.

Kommunikationshastigheten till datorn är mycket högre än standard NMEA-hastigheten, så det finns ingen risk för överflöd och saknade NMEA-meningar från instrumenten till datorn.
För att förhindra överflöd när styrdata eller waypoints skickas från det snabba datorgränssnittet till NMEA-utgången, har en flödeskontroll implementerats som tillfälligt stoppar datorn från att skicka data när den interna bufferten är full. För att aktivera den här funktionen måste flödeskontroll för hårdvara aktiveras i avsnittet för kommunikationsparametrar i navigationsprogrammet.

Tekniska data:
Strömförsörjning Strömförsörjning via USB-port
Strömförbrukning 30 mA
Ingångar 3 x NMEA-0183 / RS-422
Utgångar 1 x NMEA-0183 / RS-422
Gränssnitt för PC USB-port, drivrutiner för virtuell COM-port
Puff Ingång 1,2 och USB-port: 128 tecken, ingång 3: 256 tecken
Hastighet för NMEA-ingång 4800 bps (4800/9600/19200/38400 på ingång 3)
Hastighet för NMEA-utdata 4800 bps
USB-portens hastighet 57600 bps
Mått 97 x 97 x 28 mm

Dokument

de-flag Manual
PDF, 194,70 KB

Vad andra SVB-kunder säger

100% äkta recensioner

1 Kundrecensioner

3 (av 1 betyg)
5 Stjärnor
(0)
4 Stjärnor
(0)
2 Stjärnor
(0)
1 Stjärnor
(0)
Anonym
av Anonym 2014-09-30 verifierat köp
Die Ein und Ausgänge sind leider nicht beschriftet\r\n:((

Betygsätt produkten

Hur betygsätter du produkten?
Besviken
Uppfyller inte alls mina förväntningar
Dålig
Endast vissa förväntningar uppfylls
OK
Uppfyller mina grundläggande förväntningar
Bra
Något bättre än mina allmänna förväntningar
Utmärkt
Överträffar helt mina förväntningar
Klicka på stjärnorna för ditt betyg

Kunder frågar kunder

Fråga andra SVB-kunder som redan har köpt denna produkt från oss om din erfarenhet.

Din fråga kommer automatiskt att vidarebefordras till andra SVB-kunder och din fråga kommer att publiceras på produktsidan. Vänligen ställ inga frågor som endast kan besvaras av SVB-teamet - till exempel status för en beställning eller produkttillgänglighet. Du är också mer än välkommen att kontakta vårt SVB-team via e-post på: info@svb24.com eller per telefon på: +49 (0)421-57290-0 .

  • More "Kunder frågar kunder" finns på följande språk tillgängliga :
  • Nationell flagga för Français
Inga frågor har ställts ännu. Bli den första att ställa en fråga!