Detaljer om produkten

De flesta båtar och husvagnar är utrustade med två eller flera batteribanker (start-, förbruknings- eller thrusterbatterier etc.). Hur kan dessa batterier laddas med generatorn, utan att vara parallellkopplade och utan risk för att påverka varandra eller laddas ur samtidigt? Lösningen är att använda dioder, som elektriskt isolerar ett batteri från det andra. Dessa enheter är lämpliga för 12 och 24 volts system, de har 3 utgångar och 1 eller 2 ingångar (för 2 motorsystem). Anslutningen sker via 8 mm bultar (inklusive muttrar och brickor). På grund av de isolerande dioderna uppnås ett spänningsfall på <0,7 volt. För att kompensera för denna spänningsförlust har vissa generatorer eller laddningsregulatorer en mätingång. Denna kan anslutas till separationsdiodens terminal "S" (6,3 mm kontakt).

  • version med 1 ingång, mått (WxHxD): 175 x 68 x 135 mm, vikt: 1,1 kg
  • version med 2 ingångar, mått (BxHxD): 320 x 68 x 135 mm Vikt: 2 kg
Anmärkning:
På grund av de halvledande egenskaperna uppstår en spänningsförlust på upp till 0,7 volt i en strömförande kiseldiod. I praktiken gäller detta även för frånkopplingsdioder.
Till exempel, 14 V för laddning av batterierna eller för matning av elsystemet, då är endast 14 V - 0,7 V = 13,3 V närvarande vid isolationsdiodutgången. Detta är inte tillräckligt för optimal laddning av ett batteri!

Terminal "S" är anslutningen för en integrerad "kompensationsdiod", som är ansluten i framåtriktad riktning till anslutningen "S" från isolationsdiodingången.
Termen "kompensationsdiod" är missvisande eftersom den faktiska kompensationen av spänningsförlusten inte sker i separationsdioden utan i generatorns styrkrets. Men hur kommer det sig?
Utjämningsdioden orsakar ett spänningsfall som motsvarar det för högeffektdioderna (ca 0,7 volt). Generatorn eller regulatorn ansluts sedan till plint "S" på ett sådant sätt att spänningsfallet detekteras och justeras av regulatorn. Lima utgångsspänning höjs därmed med värdet av spänningsförlusten och är sedan tillgänglig i sin helhet bakom separationsdioden.

Ytterligare en anmärkning om isoleringsdioder:
Även om du kan kompensera för spänningsförlusten hos en separationsdiod, har du fortfarande en energiförlust i form av värme!
Exempel: Om vi antar att isoleringsdioden har ett spänningsfall på 0,7 volt och att generatorn levererar 50 ampere, så producerar isoleringsdioden en effektförlust på 0,7 V x 50 A = 35 watt.
Skiljedioden kommer att bli varm och värma upp din båt!
Om du vill undvika detta bör du fundera på en laddströmsfördelare med låg förlust, t.ex. art. 48400 eller 48401.

Dokument

de-flag Ritning
.PDF, 287,20 KB
Art.-nr.: 14635
multi-flag Manual
.PDF, 11,43 MB

Vad andra SVB-kunder säger

100% äkta recensioner

4 Kundrecensioner

4.8 (av 4 betyg)
3 Stjärnor
(0)
2 Stjärnor
(0)
1 Stjärnor
(0)
Johannes K.
av Johannes K. Nationell flagga för Tyskland 2020-07-14
Trenndiode
Hg aber 2Battrtien angeschlossen,, arbeitet wie erwartet
Walter G.
av Walter G. Nationell flagga för Tyskland 2017-08-21 verifierat köp
Klein kompakt. Preis Leistung in Ordnung.
Markus S.
av Markus S. Nationell flagga för Tyskland 2015-08-10 verifierat köp
genau wie beschrieben

Kunder frågar kunder

Fråga andra SVB-kunder som redan har köpt denna produkt från oss om din erfarenhet.

Din fråga kommer automatiskt att vidarebefordras till andra SVB-kunder och din fråga kommer att publiceras på produktsidan. Vänligen ställ inga frågor som endast kan besvaras av SVB-teamet - till exempel status för en beställning eller produkttillgänglighet. Du är också mer än välkommen att kontakta vårt SVB-team via e-post på: info@svb24.com eller per telefon på: +49 (0)421-57290-0 .

  • More "Kunder frågar kunder" finns på följande språk tillgängliga :
  • Nationell flagga för Deutsch
Inga frågor har ställts ännu. Bli den första att ställa en fråga!